Olis essencials

OLIS ESSENCIALS

Que són?

Les plantes en el seu interior segreguen essències aromàtiques. Segons el tipus de planta o flor s’utilitza diferents sistemes per extreure’l i aquesta part tant pura de la planta és el que anomenem oli essencial.

Cada oli té una identitat, un aroma, unes característiques pròpies i també un perfil terapèutic únic. A través de les olors vivim tot tipus de sentiments, passions i emocions. Un sol aroma ens pot transportar a les memories d’un viatge, de la infantesa o en qualsevol record del subconcient, un sol aroma ens pot fer sorgir un munt de sensacions!

El nostre subconscient fa constantment relacions entre les olors i el que vivim, és per això que determinades fragàncies tenen efectes sorprenents sobre el nostre estat mental. Alguns olis essencials son calmants i relaxants, tonificants o descongestius, altres estimulen la concentració o calmen l’ansietat.

A nivell terapèutic també cada oli té les seves pròpies propietats terapèutiques, experimenta’l submergint-te en un bany calent després d’un dia estressant.

Aplicacions:
És important remarcar que els olis no s’han d’ingerir, evitar el contacte els ulls i no aplicar directament sobre la pell.

Massatge: Un dels mètodes de l’aromoteràpia més eficaços, ja que amb l’ajuda del massatge l’oli penetra directament i s’uneix el poder terapèutic del massatge.
Es dilueix unes gotes en un oli base (oli d’ametlles, avellanes, alvocat,…)

Cosmètica: Pots fer-te barreges personalitzades per combatre excemes, cel•lulitis o retenció de líquids. Barreja 5ml d’oli essencial amb uns 200 ml de crema corporal o oli base tipus el d’ametlla.

Bany: Necessitem un transportador, ja que l’oli no és soluble amb l’aigua, per això fem servir una mica d’alcohol comú, llet o una cullerada de mel.
Posem unes 10 o 15 gotes de l’oli essencial per exemple amb una cullerada de mel i ho diluïm a l’aigua ja apunt per fer-nos el bany.
Amb aquests sistema estem inhalant els olis essencial i permetent que aquests penetrin a través de la nostre pell i obtenir-ne tots els beneficis.

Inhalació: Podem simplement posar unes gotes en un mocador i olorar de tant en tant, posar-nos unes gotes a la roba utilitzar difusors, humidificadors (molt eficaços a l’hivern en cas de tos i congestió), fusta,..

Una manera molt eficaç és amb els “bafus”; posem 10 o 15 gotes en una olla d’aigua bullin, després posem una tovallola que cobreixi tant el nostre cap com l’olla i inhalem el vapor durant uns minuts. S’ha de tenir precaució de no acostar-se massa ja que ens podem cremar amb el vapor. En cas d’acne és molt eficaç per depurar la pell ( palmarosa, petit gran i sàlvia)

Compreses: Poden ser fredes o calentes. S’utilitzen per alleujar dolors i molèsties musculars. Afegir 8 o 10 gotes d’oli essencial a 300 ml d’aigua. Mollar una tovallola en aquesta aigua i s’aplica sobre la zona adolorida.

Aquestes només son algunes de les aplicacions dels olis essencials però hi ha infinitats de possibilitats. Recorda que aquestes essències son altament poderoses.
Només son tradicions i no ens fem responsables del mal ús d’aquests olis. Els olis s’han de conservar en un lloc fresc i fora de l’abast dels nens.

Els olis essencials que t’oferim a l’aura, son bio purs, procedents de plantes de cultiu ecològic controlats i certificats. Analitzats un a un per aportar-te tots els beneficis de cada planta a casa teva.