Com cuidar els cabells, la pell i les ungles?

Com cuidar els cabells, la pell i les ungles?

El cabell, la pell i les ungles es componen de teixit connectiu (anomenat també conjuntiu). El teixit connectiu actua com a cuirassa del nostre organisme, formant la proteïna fibrosa de la pell, els cabells, les ungles, el cartílag i els ossos.

El teixit connectiu rodeja les cèl•lules i és el responsable de permetre l’entrada d’aliments i la sortida de toxines a la cèl•lula des de i cap als vasos sanguinis. Si la qualitat del teixit connectiu és deficient, la cèl·lula mor degut a la toxicitat i la falta de nutrients.

El col•lagen i la queratina són els principals components d’uns cabells, una pell i unes ungles saludables. El col•lagen disminueix de manera natural a mesura que anem envellint.

La investigació científica ha demostrat que una combinació adequada de nutrients pot ajudar a la producció natural de col•lagen i queratina en el nostre organisme.

Entre aquests nutrients es troben el MSM (Metil-sufonil-metà), la vitamina C, el Zinc, el Coure, el Silici i els aminoàcids L-lisina i L-prolina. La falta de B12 també es pot manifestar debilitant els cabells.

També hi ha altres nutrients i plantes que ajuden a la producció de col•lagen i queratina. Entre ells: el complex B, els complexos dels aminoàcids ensofrats (L-cisteïna i L-Metionina), els complexos antioxidants, la fitoteràpia detoxificadora (per exemple el Cardo Mariano, Bardana, etc.), la fibra dietètica, els enzims digestius i els probiòtics.

Tots ells són molt importants però el més imprescindible és la bona qualitat de les cèl•lules del teixit connectiu pel qual serà necessari el silici orgànic que garantitzarà l’assimilació de la resta de nutrients.

Que fem Trucs i Secrets0 comentaris

Deixar un comentari